zondag 13 maart 2011

Kaneel-notenbolletjes

Supersnelle bolletjes voor een zondagochtendontbijt. De hoeveelheid is voldoende voor 6 kleine bolletjes. Omdat je bakpoeder gebruikt hoeft het deeg niet te rijzen en zijn de bolletjes zo klaar.


Wat heb je nodig:

  • 125 gram speltmeel
  • 100 ml yoghurt (of water als je geen yoghurt hebt)
  • 50 gram ongebrande noten, fijngehakt
  • 1,5 thl bakpoeder
  • 3 thl kaneelpoeder
  • 1 el lijnzaadolie (of olijfolie)
  • 1/2 thl zout
  • handje havermoutvlokken om over de bolletjes te strooien
  • beetje water en een kwastje om de bolletjes mee te bestrijken

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng het meel met het zout, de bakpoeder, het kaneel en de noten. Giet de yoghurt en de olie erbij en meng het goed door totdat het deeg een bal vormt.
Kneed het op het aanrecht even goed door. Als het te stijf aanvoelt, doe je er een beetje water bij.

Maak van het deeg een staaf en verdeel het in 6 gelijke stukken, waarvan je bolletjes vormt.

Leg ze op een bakplaat (ingevet of met bakpapier) en druk ze plat. Bestrijk met water en bestrooi met havermoutvlokken. Bak af in 20 minuten in het midden van de oven.

Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Heerlijk met appelstroop of honing.